Diyet Listesi
Diyet Listesi; Artık dünyada ki en büyük kişisel problemler arasında kilo yer alıyor. Kilo kontrolünün olması için beslenme disiplini oluşturulmasına ise diyet deniyor.
Peki, diyet listesi ile zayıflamak mümkün mü? Diyet listesi ile nasıl zayıflanır?
Diyet Listesi ile Zayıflamak
Diyet, aslında sadece zayıflamak anlamına gelmiyor. Kişinin kilo kontrolünü sağlamak açısından da gün içinde diyet listesi ile yemek düzenini disiplinli bir hale getirmesi mümkün. Bunun için mutlaka düzenli bir şekilde beslenmeyi sağlamak adına profesyonel destek almak gerekiyor. Elbette yapılan tahliller ve kontroller ile kişiye en uygun diyet listesinin oluşturulması ile istenen kiloya gelmek, istenen kiloda dengede kalmak gibi amaçlar gerçekleştiriliyor. Her geçen gün daha büyük bir sorun olan kilo, düzenli ve istikrarlı diyetler ile zayıflama – kilo alma – kiloyu dengede tutma başarısına kavuşturuyor.
[button color=”red” size=”big” link=”#” icon=”” target=”false”]İlginizi Çekebilecek Diyet Listeleri[/button]
[irp posts=”1526″ name=”Atkins Diyet Listesi”]
[irp posts=”1867″ name=”Akdeniz Diyet Listesi”]
[irp posts=”1454″ name=”İtalyan Diyet Listesi”]
[irp posts=”1607″ name=”Su Diyeti Listesi”]
Size özel diyet listeleri ile kolayca istediğiniz kiloya gelebilirsiniz…
Kişiye Özel Diyet Listeleri
Kiloya göre diyet listesi ücretsiz; İstenen kiloya gelmek, istikrar ile mümkün olabilir. Ancak aynı zamanda istediğiniz kiloya gelmenin sağlığınızdan da ödün vermeden olması önemlidir. Bunun için kişiye özel diyet listeleri ile doğru ve etkili şekilde beslenme düzeninin oluşturulması sağlanıyor. Peki, kişiye özel diyet listeleri nasıl oluşturuyor?
- Gözlem – İnceleme: İlk olarak diyetisyen ile kilo geçmişiniz konuşulur. Kaç kilo olduğunuz, kan tahlilleriniz, herhangi bir sağlık probleminizin olup olmadığı gibi pek çok husus göz önünde bulundurularak direkt olarak inceleme yapılır. Bunlar göz önünde bulundurularak, Diyetisyen Diyet Listesi; diyetisyen ile diyeti yapacak olan kişi arasında bilinçli şekilde bir bağ kurulur.
- Diyet Listesi Oluşturma: Tüm incelemelerin yapılmasının ardından size özel bir diyet listesinin oluşturulması aşamasına geçilebilir. Burada tüm koşullar göz önünde bulundurularak haftalık (haftalık diyet programı) olarak – aylık olarak bir diyet listesinin oluşturulması söz konusudur. Elbette doktor tarafından düzenlenecek olan bu liste, en ince detayına kadar ayarlanacaktır.
- Uygulama: Her detayın oluşturulmasından sonra diğer aşama, kişinin uygulama aşamasıdır. Bu aşamada doktorun önermiş olduğu yiyecekler tüketilecektir. Bu sayede kilo verme yavaş yavaş başlayacaktır. Elbette diyete ek olarak spor ya da buna benzer kalori yakabilecek herhangi bir aktivite istendiyse, onların da uygulaması titiz bir şekilde devam edecektir. Bu sayede kişinin 80 kiloya göre diyet listesi ayarlanacağı gibi istenen kiloya ulaşması mümkün olacaktır.
- Kontroller: Diyet listesine uyulup uyulmadığı, kişinin vücudunun yapılan diyete nasıl karşılık verdiği önemlidir. Bunun için düzenli kontroller yapılır. Kontrollerin doktor tarafından belirlenmesi sağlanabilir. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda da kontroller yapılarak, direkt olarak diyetten nasıl bir yanıt alınacağı konusunda profesyonel şekilde incelemeler yapılacaktır.
Diyet yaparak zayıflamak için mümkün olduğunca diyete sadık kalarak hareket etmek gerekiyor. Doktorunuzun belirlemiş olduğu liste sayesinde zayıflamanın aslında sizin için kolay olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer kilo almak için diyet yapıyorsanız, aynı şekilde mutlaka listede yer alan yiyecekleri tüketerek beslenme düzeninizin şekillenmesini sağlayabilirsiniz. Aşamaların tamamlanması ile doktorunuzun da belirtmiş olduğu sürece uygun şeklide kilonun istenen seviyeye gelmesi sağlanabilir. Alanında uzman olan doktor ile kişiye özel bir diyet listesi, zayıflamanın en önemli adımı olacaktır. Sonrasında ise diyetisyenin size olan desteği, sağlıklı olan kilonuza ulaşmanız için yeterlidir.
Örnek Diyet Listeleri
Zaman zaman adından söz ettiren diyet listeleri olduğunu görmüşsünüzdür. Elbette sağlıklı ve etkili bir sonuç alınmasını sağlamak açısından diyet listelerinin uygulanmasında özel ilgi önemlidir. Ancak, örnek diyet listeleri ile zayıflamak istiyorum diyenler için de direkt olarak diyet listelerinin verilmesi söz konusu olacak. Örnek listeleri inceleyerek, sizin için uygun olabileceğinizi düşündüğünüz diyet programını uygulayabilirsiniz. Daha önce uygulayarak başarılı sonuç aldığınız bir liste varsa, o listeye göre de hareket edebilirsiniz.
5 Günlük Diyet Listesi;
Örnek olarak verilecek ilk liste, beş günlük şekilde oluşturulmuş olan listedir. 5 gün olarak oluşturulan bu listeye devam ederek, beslenme programınızın düzenli bir hal almasını sağlayabilirsiniz.
- 1.Gün: Sabah kahvaltısında 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı ile zeytinyağı ile yapılmış omlet tüketilecektir. 2 adet tam ceviz ve bol yeşillik yenerek kahvaltı tamamlanabilir. Ara öğünde ise bir adet salatalık yiyeceksiniz. Öğlende bir adet levrek ya da somon ile boş yeşillik, haşlanmış sebze yenebilir. Ara öğününüz probiyotik yoğurt olacak. Bir ince dilim ananas da yiyebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise 6 yemek kaşığı kabak ya da ıspanak yemeği ile bol salata yiyeceksiniz.
- 2.Gün: Sabah kahvaltısında 1 bardak laktozsuz süt, 1 yemek kaşığı chia, 3 yemek kaşığı yulaf ve bir dilim ananas yeterlidir. Sonrasında öğle yemeğinde 120 gram haşlanmış tavuk ile bol yeşillik yiyebilirsiniz. Ara öğünde ise yoğurt yenebilir. Akşam yemeğinde ise 1 kase yağ yakıcı domates çorbası ile akşam yemeği tamamlanıyor.
- 3.Gün: Diyet listenizin 3.gününde sabah kahvaltısında 3 yemek kaşığı çörek otlu lor peyniri var. Bir adet yumurta ve 1 ince dilim patates artı 2 adet tam cevize yiyeceksiniz. Ara öğünde bir bardak yeşil çay öneriliyor. Öğlende ise yeşil smoothie içilebilir. Ara öğününüz 4 yemek kaşığı probiyoik yoğurt ve bir küçük boy elma olacak. Ardında akşam için ise bir orta boy ızgara levrek, bol yeşillik ve 3 yemek kaşığı esmer pirinç olacaktır.
- 4.Gün: Diyetin dördüncü gününde sabah kahvaltısında 1 porsiyon kahvaltı smoothiesi var. Sonrasında ara öğünde ise bir bardak yeşil çay ve iki tam ceviz bulunuyor. Öğle yemeğinde ise 120 gram ızgara hindi eti ve bol yeşillik yenebilir. Dilerseniz bir ince dilim tahıllı ekmek de yiyebilirsiniz. Ara öğünde ise bir bardak kefir ve bir dilim ananas yenebilir. Akşam yemeğinde ise 6 yemek kaşığı kabak yemeği ile bol salata yeterlidir.
- 5.Gün: Sabaha ince dilim beyaz peynir ile başlayacaksınız. Yanında bir adet haşlanmış yumurta ve bol yeşillik olabilir. Ayrıca bir kase yoğurt ve bir ince dilim tahıllı ekmek olabilir. Ara öğünde r bardak yeşil çay, öğle yemeğinde ise 160 gram ton balıklı salata yenebilir. Ara öğün 2 yemek kaşığı yoğurt ve greyfurtun dörtte bir dilimi yenerek sonlanacak. Akşam yemeğinde ise haşlanmış sebze ve 2 yemek kaşığı yoğurt tüketilecek.
Verilen örnek diyet listesi kapsamında, 5 gün boyunca uygulama yapılabilir. Elbette uygulanacak olan diyet her beş günde bir başa dönerek tekrar edilecektir. Bu durumda düzenli olarak yapılan kontroller, sizin belli bir zaman dilimi içinde ne kadar kilo verdiğiniz konusunda yardımcı olacak. Ek olarak spor yapılması, ek olarak farklı yağ yakıcı gıdaların tüketilmesi gibi talepleriniz olabilir. Bu durumda en doğrusu, diyetisyen ile iletişime geçerek, mümkün olduğunca uygun şekilde diyet programına sadık kalmaktır.
Haftalık Diyet Listesi;
İkinci bir örnek ise haftalık olarak yapabileceğiniz diyet listesi önerisinden geliyor. Bir hafta boyunca tükettiğiniz gıdaların kontrolü sağlanıyor. Bunun için mutlaka yapacak olduğunuz diyette kontrolü bu verilen liste üzerinden sağlamalısınız. Diyet programını eksiksiz uygulayarak istediğiniz kiloya gelmeniz kolay şekilde gerçekleşebilir.
- 1.Gün: Sabah kahvaltısı için bir bardak yeşil çay, bir kabağın yarısının rendelenmesi ve 1 yumurta ile yapılan omlet, 3 – 4 adet zeytin, 2 yemek kaşığı keten tohumu ile sabah kahvaltısı tamamlanıyor. Ara öğün olarak ayvanın yarısı ve üç adet kuru hurma yenebilir. Öğle yemeğinde ise 120 gram ızgara levrek, bir su bardağı karabuğday salatası, bir kasenin yarısı kadar yoğurt tüketilecek. Ardından ara öğün olarak ise greyfurtun yarısı ve 3 – 4 adet kaju. (çiğ) Akşam yemeğinde ise bürüksel lahanası, karnabahar haşlaması ve ara öğün olarak ise bir su bardağı naneli kefir tüketiliyor.
- 2.Gün: Sabah kahvaltısı için bir bardak rezene çayı, avokadonun yarısı, çörek otlu bir bulut yumurta, bir dilim hindi füme, bol yeşillik ile sabah kahvaltısı tamamlanıyor. Ara öğünde bir hurma ve bir bardak tarçınlı süt içiliyor. Öğle yemeğinde 90 gram ızgara kırmızı et ve portakallı kinoa salatası yenebilir. Ara öğünde ise 2 adet ceviz ve bir bardak probiyotik içecek tüketilebilir. Akşam yemeğinde zeytinyağlı fasulye, karabuğdayı pilavi ile akşam yemeği tamamlanıyor. Ara öğünde ise bir narın yarısı yenebilir.
- 3.Gün: Sabah kahvaltısı bir bardak rezene çayı ile başlıyor. Bir yumurta, 3 – 4 adet zeytin ve salatalık – domates yenebilir. Ara öğünde ise 3 – 4 adet çiğ badem ve üç adet hurma yenebilir. Öğlende 120 gram ıspanaklı tavuk, karabuğdaylı salata ve bir bardak ayran içebilirsiniz. Ara öğün için bir muzun yarısı ve bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi yenebilir. Akşam yemeğinde ise kabak spagetti, bir kasenin yarısı kadar ise yoğurt yenebilir. Ara öğün olarak greyfurtun yarısı tüketilebilir.
- 4.Gün: Sabah kahvaltısı için verilen 1 bardak yeşil çay, pırasalı ve bir yumurtalı omlet, üç dört zeytin ve bir dilim dil peyniri ile kahvaltı tamamlanır. Ara öğünde ise beş altı adet yaban mersini ve bir su bardağı kefir olacak. Öğle yemeği için ise 4 isveç köfte, karabuğday pilavı yiyebilirsiniz. Akşam kinoalı brokoli salata yenecek ardından yine ara öğün olarak bir bardak probiyotik içecek tüketilebilir.
- 5.Gün: Sabah kahvaltısı; bir bardak yeşil çay, bir haşlanmış yumurta, avokadonun yarısı, beş küçük mozzarela peyniri e keten tohumu tüketilir. Bir kuru hurma, 3 – 4 çiğ fındık yiyebilirsiniz. Öğlende 120 gram hindi sote, kinoa salatası ile öğün tamamlanacak. Ara öğünde ise bir kasenin yarısı kadar yoğurt, narın yarısı yenecek. Akşam yemeğinde portakallı kereviz, karabuğday pilavı yenecek. Ara öğün bir su bardağı kefir.
- 6.Gün: Sabah; 2 dilim ananas, yarım bardak kefir, 6 yemek kaşığı chia tohumu ve tarçın yenecek. Ara öğünde bir hurma, öğle yemeğinde ise bir dilim ananas ve bir kase yoğurt. Ara öğünde yeniden üç dilim hurma olacak. Akşam yemeğinde ise bir kase yoğurt, 6 yemek kaşığı chia tohumu ve iki dilim ananas yenebilir.
- 7.Gün: Sabah kahvaltısında bir iki dilim peynir, bol yeşillik ve yumurta yenebilir. Ara öğünde 3 – 4 adet badem, öğle yemeğinde ise orta boy balık yenebilir. Ara öğün olarak bir greyfurtun yarısı, akşam yemeğinde ise domates çorbası tüketilebilir. Ara öğünde kefir içebilirsiniz.
Örnek olarak sunulan diyet listesine göre beslenmenizi programlamanız mümkün. Bu şeklide yapılan diyet listeleri sayesinde, kilonun dengede olması sağlıklı bir diyet programı ile olacak. Sağlıklı diyet listeleri ile programa uygun şekilde hareket ederek, istenen kiloya gelmeyi istenen kiloda sabit kalmayı başaracaksınız.
Sağlıklı diyet ile istediğiniz kiloya kavuşabilirsiniz…