Çocuklarda Sık Görünen Hastalıklar - Diyet ve Zayıflama

Çocuklarda Sık Görünen Hastalıklar

Gelişmelerden haberdar olmak için Takip edin!

Diyet Seti News

Çocuğunuz kışın soğuğuna hazır olmalıdır. Çocuklukta sıklıkla görülen 5 hastalıkla ilgili bilgileri ve çocuğunuzun daha hızlı iyileşmesinin ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Çocuklarda Sık Görünen Hastalıklar

Sık görülen semptomları biliyor olmak ve anne bebek sağlığı açısından bir doktor muayenesi gerektiğinde bu süreci çabucak atlatabilmeniz için çocuğunuzun karşılaşabileceği hastalıklardan haberdar olmak size fayda sağlayacaktır.

1. Soğuk Algınlığı

Belirtileri büyük olaslıkla biliyorsunuzdur: Hafif ateş, tıkanıklık, kuru öksürük ve boğaz ağrısı… Bol miktarda sıvı tüketmek ve istirahat ile tedavi edilebilir. Çocuğunuz gerçekten rahatsız görünüyorsa, doktorunuza danışın). Ancak 6 yaşın altındaki çocuklar için öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarından uzak durmanızda fayda var. Bu ilaçlar çocuklara gerçekten yardımcı olmuyor ve yanlış dozda ateş artabilir. Aşırı mukusu hafifletmek için nemli damlalar veya burun spreyleri kullanın. Çocuğun kıyafetlerini, yatak örtülerini de sürekli değiştirek hijyenik bir ortam yaratabilmelisiniz. Bunun yanında odasının da sürekli havalandırılmasında yarar var. Pek çok çocuk beş ila yedi gün içinde sağlığına kavuşur.

2. RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs)

2 yaşın altındaki çocuklarda sık görülür. Bir solunum yolu enfeksiyonudur. Virüs, akciğerleri de etkiler. Çoğu durumda semptomlar nispeten küçük ölçeklidir ve bir soğuk algınlığına benzemektedir. Ancak bağışıklık sistemi bozulmuş, kalp rahatsızlığı veya kronik akciğer hastalığı olan çocuklar için bronşite veya pnömoniye dönebilme tehlikesi vardır. Çocuğunuz hırıltılı nefes alıyorsa veya nefes almakta zorlanıyorsa, bir şey içmek istemiyorsa, bitkin görünüyorsa ve dudaklarının çevresinde mavimsi bir renklenme başlamışsa derhal doktora başvurmalısınız.

3. Rozeol

2 yaşına kadar ve genellikle anaokulu gibi toplu bulunulan yererde bulaşır.
Bazı çocuklarda yüksek ateş, tıkanıklık, öksürük ve daha sonra göğüs üzerinde döküntü olarak başlar. Eğer ateşi artarsa ya da üç günden uzun sürerse doktorunuza danışın. Göğsündeki kızarıklık yok olana kadar evde dinlenmesini sağlayın.

4. Strep Boğaz Enfeksiyonu

Çocuklarda sık görülen hastalıklardan biridir. Büyük bir kardeş hastalığa yakalanırsa, küçük çocuklar streptokok bakterileri tarafından enfekte olurlar. Strep, öksürük ve hapşırma yoluyla yayılır. Ancak genellikle hasta olan bir çocuğun oynadığı bir oyuncakla oynayan bir başka çocuğa bulaştığı sık görülür. Klasik semptom, boğaz ağrısıdır. Bu ağrı o kadar ağır olabilir ki, yutkunma hatta konuşma problemi başlayabilir. Ateş, şişmiş lenf düğümleri ve karın ağrısı meydana gelebilir. Çocuğunuzun strep olduğundan şüphelenirseniz doktorunuza danışın.

5. Grip

Aşıyı erkenden yaptırın. Grip, çocuklarda, sert ve hızlı bir biçimde oluşmaya başlar. Yüksek ateş, vücut ve kas ağrıları, titreme, baş ve boğaz ağrısı, kuru öksürük ve bazen de kusma ve ishal görülür. Sıklıkla bir haftadan fazla sürer ve pnömoni de dahil olmak üzere tehlikeli komplikasyonlara yol açabilir. Şiddetli bir kış dönemi hastalığıdır. Neyse ki, bir defa verilebilecek yıllık grip aşısı veya 2 yaşından büyük çocuklar için burun spreyleri ve çeşitli toz içecekler çocuğunuzun grip riskini azaltacaktır.

Çocuklarda Sık Görünen Hastalıklar

Çocuklarda Sık Görünen Hastalıklar

İlginizi Çekebilir:İnsanlar Neden Uyur? Neden Uykumuz Gelir?
Diyet Seti Google News
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Ne Zaman İçilmeli?
Su Ne Zaman İçilmeli?
Sivilcelere Evde Çözüm
Sivilcelere Evde Çözüm
Cildiniz Yaza Hazır Mı?
Cildiniz Yaza Hazır Mı?
En İyi Lazer Epilasyon Yöntemleri 2022
En İyi Lazer Epilasyon Yöntemleri
Ramazan Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ramazan Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kızılay Altıntepe Psikiyatri Doktorları
Kızılay Altıntepe Psikiyatri Doktorları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diyet ve Zayıflama | © 2022 | Tüm hakları saklıdır