Vücudumuz İçin Potasyomun Önemi - Diyet ve Zayıflama

Vücudumuz İçin Potasyomun Önemi

Gelişmelerden haberdar olmak için Takip edin!

Diyet Seti News

Potasyum vücudumuzu oluşturan sistemlerin aksamadan çalışmalarını sağlayan önemli bir mineral olarak biliniyor. Bu bakımdan vücudumuz için potasyumun önemi oldukça fazla. Vücudumuzda bulunan toplam mineral içeriğinin % 5 oranındaki bölümünü potasyum oluşturmakta.

Vücudumuz İçin Potasyomun Önemi

Potasyumun önemi başta kalp, kas ve kemik rahatsızlıklarının önüne geçtiği bir kat daha artmakta çünkü bu rahatsızlıklar vücutta en fazla görülen rahatsızların başında geliyor. Bu rahatsızlıkların yanında kan basıncını dengeler ve sinir sisteminin doğru çalışmasını sağlar. Bunların yanı sıra besinlerin hücrelere taşınması ve dışarı atılması için de bu işleyişe katkıda bulunur.

Potasyumun Faydaları Nelerdir?

Potasyum bulunan gıdaları kısaca sıralayacak olursak: Muz, Yoğurt, Ispanak, Brokoli ve Fasulye yüksek oranda potasyum ihtiva eden gıdalardır. Bu sebeple bu gıdalardan birini gün içinde mutlaka tüketmek gerekiyor. Bunlar arasında tüketimi en kolay olanlar ise muz ve yoğurt. Muz ve yoğurdu karıştırarak her gün düzenli bir şekilde tüketirsek potasyum ihtiyacımızı da büyük oranda karşılamış oluruz. Harici olarak alınan potasyum hapları yerine bu besinleri tüketmek her zaman için daha doğal ve sağlıklı olacaktır. Eğer bu besinlerin tüketilmesine rağmen potasyum almakta sorun yaşanıyorsa o zaman ilaç tedavisine başvurmak gerekiyor. Bu tedaviyi uygulamak için de kesinlikle bir doktora başvurmak gerekmekte.

Günde Ne Kadar Potasyum Tüketilmeli?

Yetişkin bir kişinin gün içindeki potasyum ihtiyacı ortalama 4.7 gram civarındadır. Potasyum eksikliği ile birlikte vücutta aşırı bir yorgunluk, kas ağrıları, kramplanma, halsizlik, kabızlık ve mide bulantısı şeklinde belirtiler görülür. Bunlarla birlikte zaman içinde reflekslerin de zayıfladığı fark edilecektir. Fazla potasyum almanın da çeşitli zararları bulunmakta. Vücudun ihtiyacından fazla potasyum alınması kalp atışlarının hızlanması gibi hipokalemi belirtileriyle benzer belirtiler gösterebilir.

İlginizi Çekebilir:İnsanlar Neden Uyur? Neden Uykumuz Gelir?
Diyet Seti Google News
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıl Dönmesi Oluşumu ve Tedavi Yolları
Kıl Dönmesi Oluşumu ve Tedavi Yolları
Lazer Göz Tedavisi
Lazer Göz Tedavisi
Koronavirüs ile Grip Arasındaki Fark
Koronavirüs İle Grip Arasındaki Fark
Ramazan Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
Ramazan Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
Şok Diyetler ve Zararları
Şok Diyetler ve Zararları
Basur Hastalığı: Hemoroit
Basur Hastalığı: Hemoroit

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Diyet ve Zayıflama | © 2022 | Tüm hakları saklıdır